Restauracja

Restauracja

Hotelowa restauracja kusi gości głównie kuchnią polską, jednak w karcie znajdą się również dania kuchni świata. Nasi kucharze zadbają o to aby nawet najbardziej wymagające podniebienia zostały zaspokojone. Pracujemy tylko na naturalnych produktach, skomponowanych w proste lecz bardzo smaczne dania.

Menu

PRZYSTAWKI

 

Carpaccio z marynowanego buraka

Kozi ser

Tatar z polędwicy wołowej

Tatar z jelenia

Tradycyjny śledzik z cebulką

Boczniaki z patelni

Masło, zioła, czosnek

Krewetki „Tiger”

Masło, fenkuł, czosnek, białe wino, natka pietruszki

SAŁATKI

 

Z kurczakiem

Z kozim serem

Z polędwicą wołową

ZUPY

 

Flaki

Krem pomidorowy

Żurek na wędzonce

Kremowa serowo-grzybowa

DANIA GŁÓWNE

 

Stek z polędwicy wołowej

Demi-glace, frytki steakhouse, świeża sałatka

Policzki wołowe

Pęczak, wędzona słonina,  duet surówek

Filet z kaczki

Kora dębu, pomarańcza, żurawina, bataty, buraczki marynowane

Pierś kurczaka

Tymianek, pomidor suszony, ser, spaghetti warzywne

Tradycyjny schabowy

Ziemniaki, kapusta zasmażana

Żebro wieprzowe

Cebula, ziemniaki, ogórek kiszony

Gęsie żołądki

Zioła, pomidory suszone, cebulka konserwowa, pieczywo

Łosoś

Pistacja, rukola, czosnek, warzywa z woka

Pstrąg

Czosnek, zioła, ziemniaki, świeża sałatka

Makaron tagliatelle

Borowiki, śmietanka, czosnek, natka pietruszki, parmezan

DESERY

 

Sernik

Biała czekolada, pomarańcza, mięta

Puchar lodowy

Owoce, sos, bita śmietana

Delicja czekoladowa

Czekolada, gorgonzola, orzechy, lody

DLA DZIECI

 

Kurczak panierowany

Frytki, marchewka, keczup

Naleśniki

ser, owoce, śmietana

DODATKI

 

Ziemniaki z wody

Ziemniaki opiekane

Frytki steakhouse

Ryż

Warzywa z pary

Duet surówek sezonowych

Mix sałat z dresingiem